Laborat.

Blog o rječniku: Laborata

Značenje riječi

Riječ “laborat” nema određeno značenje, jer nije riječ koja postoji na portugalskom jeziku. Međutim, može se zaključiti da je “laboraT” skraćeni oblik ili varijacija riječi “laboratorij”, što znači mjesto opremljeno za znanstvene eksperimente, analizu i istraživanje.

Podrijetlo riječi

Podrijetlo riječi “laborat” je neizvjesno, jer nije prepoznata riječ. Međutim, kao što je spomenuto ranije, moguće je da je to kratica ili varijacija riječi “laboratorij”, koja potječe iz latinskog “laboratorija”, izvedenog iz “larare”, što znači “rad”.

ADVERBS RIJEČA

Budući da “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće identificirati priloge povezane s njim.

Konjunkcije riječi

Budući da “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće identificirati veznice povezane s njim.

Sinonimi riječi

Kako “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće identificirati sinonime povezane s njim. Međutim, ako uzmemo u obzir riječ “laboratorij”, neki sinonimi mogu biti: istraživački centar, znanstveni institut, Eksperimentalna soba.

Definicije riječi

Kako “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće pronaći određene definicije za to. Međutim, ako uzmemo u obzir riječ “laboratorij”, neke definicije mogu biti: mjesto opremljeno za znanstvene eksperimente, analizu i istraživanje; soba ili okruženje u kojem se studije i prakse rade u različitim područjima znanja.

Izrazi koje riječ primjenjuje

Kako “laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće identificirati određene izraze na koje se primjenjuje. Međutim, ako uzmemo u obzir riječ “laboratorij”, neke rečenice mogu biti: “Idemo u laboratorij da izvedemo eksperimente”; “Kemijski laboratorij opremljen je potrebnim materijalima”; “Znanstvenici rade u laboratoriju na važnim otkrićima.”

Primjeri riječi u tekstu

Kako “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće pronaći određene primjere u tekstovima. Međutim, ako uzmemo u obzir riječ “laboratorij”, primjer upotrebe teksta može biti: “Učitelj je zamolio učenike da idu u laboratorij da izvrše iskustvo.”

RHIMES s riječju

Kako “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće pronaći određene rime za to. Međutim, ako uzmemo u obzir riječ “laboratorij”, neke rime mogu biti: itinerera, književna, podržavajuća, imaginarna.

Anagrami s riječju

Budući da “Laboat” nije prepoznata riječ, nije moguće pronaći određene anagrame za nju.

Scroll to Top