Proizvodni tečaj Lean 14 Osnovni principi

“” ”

Lean Manufacturing: 14 osnovnih principa

Ključevi za uspješnu implementaciju Lean Production Systems

Naglavljena proizvodnja, definiranje i razumijevanje ovo je postala izuzetno složena vježba. To je danas tako široko objavljeno koncept na Internetu da svi imaju unaprijed zamišljenu ideju pomiješanu sa svojim mislima o svom značenju, u velikoj mjeri pod utjecajem svog obrazovnog i/ili profesionalnog okruženja. Osim toga, ovaj je izraz izazvao druge kao “mršavo razmišljanje”, “mršav dizajn” ili “mršavu konstrukciju”. Ukratko, postoji mnogo samozadovoljnih “roditelja” ovog koncepta, stvarajući velike poteškoće u tome što je specifičan u vezi s tim.

U ovom tečaju predstavljamo temeljna načela mršave proizvodnje, koji su ključevi uspjeha sustava. Ova filozofija uskoro će proslaviti svoju 30. godišnjicu, ali njegovi su temelji razvijeni više od 80 godina. Prvo ćemo predstaviti i objasniti 14 ključnih principa Toyotinog proizvodnog sustava, izvučenih iz knjige Jeffrey Liker “The Toyota način rada”. Produbit ćemo u temeljnim dijelovima svakog od 14 načela, koji uključuju svrhu, procese, ljude i kontinuirano poboljšanje.

Osim toga, tijekom cijelog tečaja produbit ćemo i razmišljati o osnovnim tehnikama proizvodnog sustava koji su stvorili filozofiju mršave proizvodnje. Ove tehnike nadopunjuju načela razvoja metodologije i uključuju 3MS: Muda, Mura, Muri, Standardization, Heijunka, Kaizen, Jidoka, upravo na vrijeme, Shokinja i Soifuku.

Što ćete naučiti

  • Temeljna načela filozofije mršave proizvodnje
  • Tehnike implementacije metodologije mršave proizvodnje
  • Alati mršave proizvodnje
Scroll to Top