Tečaj administracije i logistike u lancu opskrbe

Uprava i logistika u lancu opskrbe

Strategije zaliha i zemaljskog prijevoza za optimizaciju troškova i troškova

Klasifikacija: 4,5 od 5429 recenzija
6,5 Ukupno sati
27 predavanja
Sve razine

Zašto pohađati ovaj tečaj?

Studenti i profesionalci koji rade u logističkom području imaju određeno znanje i razumiju važnost odnosa između lanca opskrbe i svih odjela. Iako je na Internetu dostupno puno informacija, svrha ovog tečaja je pružiti strukturirano i praktično učenje o odnosu između logistike, prodaje i financija. Tečaj uključuje nekoliko primjera stvarnog života metoda koje se trenutno koriste u raznim tvrtkama, s detaljnim objašnjenjima proračuna i koncepata. Ovaj je tečaj koristan za početnike i studente lanca opskrbe da razumiju osnovne koncepte i kako se odnose na napredne logističke definicije. Za srednje i napredne studente pomoći će steći novo znanje i ojačati postojeće vještine. Pruža praktične ideje za metode primijenjene na druge tvrtke koje se mogu prilagoditi radu ili trenutnom poslu, generirajući pozitivne rezultate.

Sadržaj tečaja i sažetak:

Uvod: Tečaj započinje osnovnim konceptima logistike i načinom na koji se odnose na naprednije izraze kao što su razina usluge, pokretači lanca opskrbe, vrijednost informacija, ograničenje lanca opskrbe, sustavi push-pull-a i još mnogo toga.

Strategije zaliha za smanjenje troškova: definicije, vrste i politike zaliha, sigurnosnog zaliha i izračunavanja zamjene, određivanje razine usluge na temelju ABC klasifikacije, klasifikacije ABC -a na temelju varijabilnosti potražnje i marže SKU. Ovo poglavlje uključuje tri videozapisa s Excel primjerima različitih koncepata (izračun sigurnosnog zaliha, materijalno centriranje, klasifikacija ABC -a, željena razina usluge, kriteriji varijabilnosti potražnje i marža klasifikacije ABC).

Strategije transporta za smanjenje troškova: Definicije i vrste prijevoza, transportni ekonomski stimulatori, dizajn prometne mreže, metode zakazivanja ruta. Ovo poglavlje uključuje video koji uspoređuje troškove kupnje kamiona u odnosu na najma za mrežni dizajn.

Logistički troškovi: Razlika između troškova troškova i logistike, primjeri logističkih troškova i troškova, ciklus gotovine nasuprot ciklusu zaliha, detaljni troškovi u lancu opskrbe, troškovi usluge kupcima, demonstracija rezultata promjenjivih troškova.

Financijska evaluacija: vizualizacija troškova i logističkih troškova u financijskim izvještajima (demonstracija bilance i demonstracije rezultata), Primjena strateškog modela profita, detaljni pregled ciklusa proširenja, definicije i primjeri obrtnog kapitala, koncepata i primjera ukupnih troškova mreže integracije.

Što ćete naučiti:

Osnovni i napredni pojmovi logistike i lanca opskrbe s stvarnim praktičnim primjenama.
Odredite željenu razinu usluge na temelju klasifikacije ABC -a.
Izračunajte sigurnosne zalihe s obzirom na prosječnu potražnju, razinu usluge, varijabilnost potražnje i vrijeme isporuke.
Odredite dnevni iznos naloga za zalihe za različite distribucijske centre.
Utvrdite je li bolje kupiti ili unajmiti kamion za isporuku robe u distribucijske centre.
Jasno razumijevanje kako se određeni financijski uvjeti (troškovi, troškovi, NOPAT, profit, financijski izvještaji) odnose na lanac opskrbe.
Razlikovati troškove i troškove i pružiti primjere ovih pojmova u lancu opskrbe.
Strategije zaliha i transporta za optimizaciju troškova i troškova u lancu opskrbe.
Odredite ABC klasifikaciju na temelju varijabilnosti potražnje SKU -a, potražnje SKU -a i marže SKU -a.

Scroll to Top