Operativni istraživački tečaj: optimizacija Pythona

“” ”

Operativno istraživanje: Python Optimizacija

Riješite linearne, nelinearne, pune i disjunktivne programijske probleme s knjižnicom Pyomo Python

Dobrodošli na tečaj “Operativno istraživanje: Python optimizacija”. Moje ime je Carlos Rodriguez, a magistrirao sam iz financija na Centralnom sveučilištu, MBA za inkae i doktorat iz menadžmenta na Sveučilištu Saint Gallen u Švicarskoj. Predstavio sam svoje istraživanje na prestižnim konferencijama i doktorskim kolokvijumima provedenim na Sveučilištu u Tel Avivu, Veleučilište Milan, Sveučilište Halmstad u Švedskoj i MIT -u. Osim toga, ja sam ko -odjavač više od 25 slučajeva obrazovanja, od kojih su neki uključeni u slučajeve poznatih sveučilišta poput Harvarda i Michigana.

Ovo je sveobuhvatan uvod u linearne, nelinearne, cjelovite i disjunktivne modele pomoću Pyomo Python paketa. Tečaj ćemo započeti s uvod u modele linearnih programskih optimizacija. U drugom ćemo odjeljku pružiti vodič za početnike u Pythonu, gdje ćete naučiti o vrstama varijabli, operatora, uvjetnih, sekvenci, funkcijama, iteracijama i bitnim paketima kao što su matplotlib, numpy i pande. U trećem odjeljku naučit ćemo kako operacionalizirati linearne probleme s programiranjem koristeći biblioteku Pyomo, razvijajući cjelovitu studiju slučaja s stvarnim podacima naftne industrije.

Tada ćemo istražiti jednu od najvažnijih primjena linearnog programiranja, problem transporta u petom odjeljku. Također ćemo raspravljati o drugim modelima optimizacije, kao što su nelinearno programiranje i cijelo mješovito programiranje, u šestom odjeljku. Konačno, zaključit ćemo tečaj učenja o disjunktivnom programiranju i razvoju studije slučaja u vezi s programiranjem održavanja.

Ovaj tečaj nije namijenjen postdiplomskim studentima matematike, ali ima praktični fokus, orijentiran za primjenu u industriji. Idealni studenti za ovaj tečaj su profesionalci s inženjerskom obukom koji već imaju znanje u modelima optimizacije i žele naučiti kako ih operacionalizirati u Pythonu. Pored toga, ljudi koji su već upoznati s ovim svestranim programskim jezikom i žele naučiti visoko traženu industrijsku primjenu također će imati koristi od ovog tečaja. Tečaj je uvodna razina i ne pretpostavlja bilo koje prethodno znanje o Python ili linearnom programiranju, tako da nema preduvjeta.

Pozivam vas da pregledate podatke o tečaju i pretplatite se. Vidimo se u prvom razredu!

Što ćete naučiti

  • Nabavite teorijsko razumijevanje linearnih, nelinearnih, punih i disjunktivnih problema s programiranjem
  • Potpuni Uvod u programski jezik Pythona: Vrste varijabli, sekvence, iteracije, funkcije i knjižnice kao što su NumPy, Pandas i Matplotlib
  • Operacionalizirajte probleme s programiranjem pomoću PYOMO paketa
  • Kratki uvod u paket pulpe (koristan za analizu osjetljivosti)
  • Tumačenje analize osjetljivosti: Cijene i klirencije sjene
  • Ilustracija problema s prometom s studijom slučaja u mliječnoj industriji u Meksiku
  • Razvoj problema linearnog programiranja u naftnoj industriji
  • Razvoj problema s disjunktivnom programiranjem za održavanje
  • Naučite kako formulirati problemi s optimizacijom: Definicija varijabli, objektivna funkcija i ograničenja
  • Saznajte kako instalirati i koristiti GLPK Solution (linearno programiranje) i IPOPT Solution (nelinearno programiranje)
Scroll to Top