ISO 14001 Tečaj: Osnove, tumačenje i savjeti

ISO 14001: Osnove, tumačenje i savjeti

Sustav upravljanja okolišem

Što ćete naučiti

U ovom ćete tečaju naučiti o podrijetlu i strukturi ISO 14001 standarda za sustave upravljanja okolišem. Također ćete naučiti kako čitati i razumjeti sadržaj standarda koji treba učiniti u sustavu upravljanja okolišem i kako organizirati informacije o sustavu u jednostavnim dokumentima. Pored toga, dobit ćete znanje o procesu certificiranja sustava za upravljanje okolišem.

Zahtjevi

Za ovaj tečaj ne postoje posebni zahtjevi.

Opis

Učenje o standardima sustava upravljanja važno je ne samo za one koji već rade ili žele raditi u certificiranim tvrtkama. Obuhvatne koncepte mogu koristiti i tvrtke koje ne traže certificiranje, ali mogu imati koristi od toga. Pored toga, mnoge ne -certificirane tvrtke posluju s certificiranim tvrtkama. Ovaj tečaj omogućuje sudionicima da steknu jezik norme i znanje da rade na implementaciji i održavanju sustava upravljanja okolišem. Shvatite kontekst upravljanja okolišem u poslovanju, identificirajte probleme s okolišnim ključem i naučite razloge za provedbu sustava upravljanja okolišem. Nabavite pregled zahtjeva ISO 14001 i upoznajte se s korištenim jezikom i konceptima. Istražite revizijske zahtjeve, uključujući vaš tekst i tumačenje. Otkrijte važne savjete skrivene u standardu i naučite kako učinkovito organizirati dokumente i informacije. Konačno, shvatite čimbenike za uspješnu provedbu i kako funkcionira postupak certificiranja.

Sadržaj i pregled tečaja

Ovaj se tečaj sastoji od 44 predavanja i 6 sati sadržaja. Prikladan je za svakoga, bez obzira na njihovu razinu iskustva, koji želi sveobuhvatno razumijevanje ISO 14001. To je ekvivalent učionici od jednog i pol dana.

Tko je ovaj tečaj?

Ovaj tečaj namijenjen je ljudima koji trebaju implementirati ISO 14001 sustave upravljanja okolišem, raditi s postojećim sustavima ISO 14001, poboljšati rad sustava ISO 14001 ili zauzimaju okolišne položaje. Također je prikladan za profesionalce koji nisu okolišni s odgovornostima u sustavu upravljanja okolišem i linijskim menadžerima.

Što ćete naučiti

– Pročitajte i razumijete ISO 14001
– Povežite sadržaj standarda s procesima tvrtke u različitim funkcionalnim područjima, kao što su proizvodnja, logistika, kupovina, ljudski resursi i inženjerstvo
– Kritički analizirati aktivnosti upravljanja okolišem poduzeća kako biste osigurali poštivanje ISO 14001
– Pripremite procese i aktivnosti upravljanja okolišem prema ISO 14001

Scroll to Top