Tečaj logističke performanse i pohrane

Logistički pokazatelji performansi i pohrane

Logističke i performanse pohrane i KPI-KPI (pokazatelji performansi)

Saznajte pokazatelje logistike i pohrane ili KPI -a koji se koriste u tvrtkama World -Class. Naučite kako ih prepoznati, analizirati, stvoriti i izračunati na jednostavan i praktičan način. Neki pokazatelji koje ćete naučiti uključuju: – Točnost registracije zaliha (IRA) – Prosječno vrijeme obrade narudžbe (AOPT) – Stopa prometa zaliha (ITR) – Mjeseci zaliha (MOI) – Kvaliteta razdvajanja (PQ)


U ovom ćete tečaju prakticirati upotrebu Excel modela za savladavanje izračuna ovih pokazatelja. Također će se pružiti praktični primjeri u industriji kako bi se pokazala poboljšanja na temelju ključnih pokazatelja uspješnosti. Sudionici će dobiti razumijevanje najvažnijih koncepata za kontrolu i praćenje pohranjenih dionica, jer predstavlja do 40% troškova konačnog proizvoda. Mogu se primijeniti različite strategije ovisno o postotku KPI dobivenog tijekom njegovog izračuna.

Tijekom cijelog tečaja bit će predstavljeno nekoliko KPI -a za sudionike kako bi naučili o njima. Neki od ovih KPI -a bit će objašnjeni ukratko, dok će drugi biti objašnjeni korak po korak kako bi se osiguralo jasno razumijevanje. Objavit će se sve varijable koje su uključene u izračunavanje pokazatelja, zajedno s objašnjenjem iz kojih se dobivaju i analizom svakog izračunatih KPI.

Što ćete naučiti

Stvorite pokazatelje performansi za poboljšanje procesa.
Saznajte više o različitim vrstama pokazatelja performansi.
Precizno kontrolirajte inventar uz pomoć pokazatelja.
Izračunajte praktično pokazatelje uspješnosti skladišta.
Saznajte kako stvoriti nove pokazatelje uspješnosti prema potrebama.
Razumjeti prednosti usporedbe.
Shvatite ravnotežu koja mora postojati između različitih pokazatelja uspješnosti.
Saznajte i primijenite Crisp-DM model za upravljanje podacima.
Čišćenje podataka – zašto i kada to učinite.

Scroll to Top