Otpušten je trener Flamenga

Flamengoov trener je otpušten

U svijetu nogometa, promjene trenera su uobičajene, a ovaj put Flamengo je bio klub koji je donio tu odluku. Trener, koji je prije nekoliko godina bio zadužen za tim, otpušten je nakon niza negativnih rezultata.

Odluka kluba

Ostavku trenera Flamenga službeno je najavio klub na konferenciji za novinare. Predsjednik kluba rekao je da je odluka donesena nakon pažljive analize situacije i vjeruje da je ta promjena potrebna da bi se tim vratio i vratio u pobjedu.

Team Performance

U posljednjim igrama Flamengo je nastupio ispod očekivanja. Tim nije postigao dobre rezultate i to je stvorilo veliki pritisak na trenera. Osim toga, neki važni igrači suočili su se s fizičkim problemima, što je također pridonijelo pada tima.

Reperkusija otpuštanja

Ostavka trenera Flamenga stvorila je mnogo posljedica između navijača i sportske štampe. Na društvenim mrežama fanovi su bili podijeljeni između onih koji su se složili s odlukom i onih koji su vjerovali da bi trener trebao imati još jednu priliku da preokrenu situaciju.

novi trener

Klub već traži novog trenera koji će preuzeti odgovornost za tim. Očekuje se da će zapošljavanje biti objavljeno u narednim danima i da novi trener ima misiju podizanja tima i traženja dobrih rezultata.

  1. Unajmljivanje novog trenera
  2. restrukturiranje tima
  3. Potražite dobre rezultate


trener
Vrijeme u klubu
Rezultati


Otpušteni trener

3 godine

Negativni rezultati Novi trener

Definiranje

Definiranje

pročitajte više o ostavci trenera Flamenga

Izvor: Primjer.com

Scroll to Top