Vrijednost minimalne plaće

Vrijednost minimalne plaće u Brazilu

Minimalna plaća je od velike važnosti za brazilsko stanovništvo. Koristi se kao osnova za izračunavanje nekoliko prednosti, a također kao referenca za određivanje minimalne vrijednosti koju radnik mora primati mjesečno.

Koja je minimalna plaća?

Minimalna plaća je minimalni iznos koji radnik mora primati mjesečno kako bi zadovoljio svoje osnovne potrebe, poput hrane, smještaja, zdravlja, obrazovanja, odjeće, higijene, prijevoza, slobodnog vremena i socijalnog osiguranja.

Kako je definirana vrijednost minimalne plaće?

Vrijednost minimalne plaće definira savezna vlada, zakonom koji uzima u obzir nekoliko čimbenika, poput inflacije, ekonomskog rasta i politike valorizacije minimalne plaće.

Politika uvažavanja minimalne plaće:

Politika valorizacije minimalne plaće provedena je u Brazilu 2004. godine, s ciljem da se osigura stvarno povećanje minimalne plaće, tj. Nad inflacijom. Ova politika doprinosi smanjenju socijalne nejednakosti i povećanoj kupovnoj moći radnika.

Koja je trenutna vrijednost minimalne plaće u Brazilu?

Trenutna vrijednost minimalne plaće u Brazilu je R 1.100,00 USD. Taj je iznos stupio na snagu 1. siječnja 2021. godine i osnovan je privremenom mjerom koju je potpisao predsjednik Republike.

Utjecaji vrijednosti minimalne plaće na ekonomiju

Vrijednost minimalne plaće ima izravan utjecaj na ekonomiju zemlje. Povećanje vrijednosti minimalne plaće može potaknuti potrošnju i zagrijavati ekonomiju, jer će radnici imati više novca za potrošnju. S druge strane, vrlo visok porast može stvoriti inflatorni pritisak i povećati troškove kompanija, što može dovesti do otpuštanja i smanjenja ponude za posao.

Zaključak

Vrijednost minimalne plaće tema je od velike važnosti za brazilsko stanovništvo. To izravno utječe na život radnika i utječe na ekonomiju zemlje. Važno je da je vrijednost minimalne plaće fer i dovoljna da zajamči pristojan život radnicima.

Scroll to Top