Otrov

Venom: Jedan od Marvelovih najizglednijih negativca

Venom je jedan od najpopularnijih i najpopularnijih negativca Marvel Universe. Stvorili David Michelinie i Todd McFarlane, lik je prvi put pojavio 1988. godine, u broju 300 časopisa “The Amazing Spider-Man”. Od tada, Venom je postao jedan od najstrašnijih i štovanje antagonista po stripovima.

Podrijetlo otrova

Priča Venona započinje novinarom Eddiejem Brockom, koji postaje domaćin vanzemaljskog simbiota. Simbiot je oblik parazitskog života koji je potreban domaćin da bi preživio. Kad se pridružite Eddieju, simbiot stvara novi entitet poznat kao Venom.

Venom ima nadljudske vještine, kao što su poboljšana snaga, brzina i okretnost, kao i da se brzo kamufliraju i regeneriraju. Također ima zastrašujući izgled, s ustima punim oštrih zuba i dugim, bifurkiranim jezikom.

Suparništvo sa Spider-Man

Venom je poznat uglavnom po suparništvu sa Spider-Man-om. Eddie Brock krivi heroja za sve probleme u svom životu i u simbiotu vidi priliku da se osveti. Venom i Eddie zajedno postaju stalna prijetnja Spider-Manu, uvijek nastojeći pobijediti i uništiti ga.

Odnos između Venom i Spider-Man-a složen je i prepun zavoja tijekom godina. U nekim se pričama čak i privremeno okupljaju kako bi se suočili s zajedničkim neprijateljima, dok su u drugima smrtonosni neprijatelji. Ova dinamika čini sukob između dva lika još zanimljivijim i uzbudljivijim.

Venonov uspjeh u kinima

Venonov uspjeh u stripovima proširio se na filmske ekrane. U 2018. godini objavljen je film “Venom”, a Tom Hardy glumi Eddieja Brocka/Venom. Film je bio sjajan hit u blagajni, prikupivši više od 800 milijuna dolara širom svijeta.

Popularnost Venoma odražava se i na ostale proizvode, poput igračaka, majica i igara. Lik je postao ikona pop kulture i nastavlja osvajati fanove širom svijeta.

Zaključak

Venom je jedan od Marvelovih najopsežnijih negativaca, s fascinantnom pričom i intenzivnim suparništvom sa Spider-Man-om. Njegov zastrašujući izgled i nadljudske vještine čine ga nevjerojatnim protivnikom. Pored toga, uspjeh lika u kinima i njegova popularnost među fanovima dokazuju njegovu važnost i važnost u stripovskom svemiru.

Scroll to Top