Sprječavanje tečaja međunarodnih rizika

“Sprječavanje rizika u međunarodnom poslovanju
Rizici mogu dovesti do katastrofa, naučiti kako ih izbjeći kako bi se osigurala sigurnost poslovanja.

Pregled tečaja
“Dok se penjemo na planinu, nailazimo na šljunak”, rekao je pronicljivi Georges Bernanos u svojoj predstavi “Karmelitski dijalog”. Bilo da je elita ili ne, to se često događa s međunarodnim razvojem. Kad rizici dovode do katastrofa s detaljima gdje se vrag nervirao.
Budući da je definirana međunarodna strategija, djelovanje na terenu i obavljanje poslovanja zahtijeva provedbu skupa tehnika (komercijalne, financijske, logistike, carine …) koji će osigurati sigurnost poslovanja. Obrađeni su specifični rizici prodaje i međunarodne kupovine, kao i njihovo pokriće.
Bitno za uklanjanje šljunka sigurnih stvari.

O autoru
Sophie Laurent
Sophie Laurent je predsjednica ITI -a, Međunarodnog centra za tehnike i CESCI, Centra za visoke studije u međunarodnoj trgovini. Stvorila je Institut za međunarodni poslovni inženjering. Kao savjetnik za vanjsku trgovinu Francuske, razvila je stručnost u međunarodnom poslovnom razvoju i objavila brojna djela poput autora i izdavača, s Eyrolles, Editions Organizacija i Vuibert.
Kao govornica u Paris Sud, ona također predaje u poslovnim školama i inženjerskim školama u međunarodnim poslovnim programima.
Kao administratorica CGPME92 sedam godina, vodila je Međunarodnu komisiju čiji je cilj podržati pokretanje i razvoj internacionalizacije u MSP -u.
Kao poduzetnica i poslovni vođa, direktorica publikacija i autorica, uvijek je proširila svoje postupke na međunarodnoj razini.

Što ćete naučiti

Identificirajte ispravne i pogrešne trenutke za internacionalizaciju
Osigurati maksimalnu moguću sigurnost
Zaposliti, isporučiti i primiti plaćanje
Incoterms
Međunarodna sigurnost plaćanja
Čimbenici rizika “

Scroll to Top