CEP tečaj – statistička kontrola procesa

“” ”

Statistička kontrola procesa (CEP)

Teorija i vježbe riješene u video klasama

Evaluacija: 4.7 od 58 pregleda

Ukupno trajanje: 4 sata

Broj nastave: 34

Razina poteškoće: sve razine

U ovom je tečaju naš cilj predstaviti koncepte i praktičnu upotrebu statističke kontrole procesa (CEP), koji se široko koristi kao alat za kontrolu procesa širom svijeta. Raspravljat ćemo o povijesti, predstavit ćemo utjecajne mislioce ili guruse u poštanskom broju, obratit ćemo osnovne statistike, koncept varijabilnosti, vrste kontrolnih grafikona i kako odabrati odgovarajući grafikon za svaki postupak.

Tada ćemo produbiti kapacitet procesa, konkretno kako utvrditi je li postupak u stanju proizvesti proizvod unutar željenih specifikacija. Da bismo ojačali svoje razumijevanje, riješit ćemo vježbe u video klasama, poput izračunavanja prosjeka, srednjeg, modnog, varijance, standardnog odstupanja i ispunjavanja kontrolne karte. Pored toga, pružit ćemo vježbe na kontroli procesa i grafikonima kapaciteta, koje će se riješiti u namjenskim video modulima.

Da bismo podržali vaše iskustvo učenja, nudimo više značajki preuzimanja, uključujući PDF i Excel datoteke, tako da možete pratiti časove i dovršiti vježbe. Vrijedno je napomenuti da smo dostupni za sva pitanja ili pomoć koja će vam trebati kako biste osigurali najbolji mogući rezultat.

Što ćete naučiti:

– Što je statistička kontrola procesa (CEP) i koja je njegova svrha
– razumjeti varijabilnost i njegov utjecaj na kontrolu procesa
– Kako odabrati, implementirati, puniti i nadzirati kontrolne karte
– Kako utvrditi je li postupak u stanju isporučiti proizvod unutar specifikacija (izračunati PP, PPK, CP, CPK)

Scroll to Top