Lean Systems Tečaj 1. dio

“” ”

Lean Systems Dio 1: Eliminacija otpada

Pregled tečaja

Dobrodošli u Lean sustave 1. dio: Eliminacija otpada! U ovom ćemo tečaju istražiti koncept otpada i kako utječe na učinkovitost sustava. Razumijevanjem različitih vrsta otpada, otkrivanjem ih i primjenom odgovarajućih alata, naučit ćete kako ukloniti otpad i stvoriti produktivnije okruženje.

Sadržaj tečaja

Tijekom cijelog tečaja obraćat ćemo se sljedećim temama:

1. Uvod u otpad: Otkrijte što predstavlja otpad i zašto je važno ukloniti ga. Shvatite kako otpad utječe na vrijednost koja se pruža kupcima.

2. Vrste otpada: Istražite osam glavnih vrsta otpada, uključujući prijevoz, zalihe, kretanje, vrijeme čekanja, prekomjernu proizvodnju, prekomjernu obradu, oštećenja i nedovoljno iskorištavanje kvalificiranih talenata. Svaka će vrsta detaljno raspravljati.

3. Otkrivanje otpada: Naučite identificirati otpad unutar sustava. Otkrijte pokazatelje koji vam mogu pomoći da prepoznate kada je otpad prisutan i utječe na produktivnost.

4. Alati za uklanjanje otpada: steknite znanje o pravim alatima koji se koriste za uklanjanje otpada. Shvatite kako se ovi alati mogu primijeniti na različite vrste otpada.

5. Izgradnja učinkovitog sustava: Otkrijte strategije za izgradnju učinkovitog sustava koji minimizira otpad. Naučite kako optimizirati procese i poboljšati ukupnu produktivnost.

6. Zalihe kao otpad: Shvatite utjecaj zaliha na otpad. Istražite tehnike za učinkovito upravljanje zalihama i smanjenje otpada povezan s njim.

7. Izvedba transporta: Saznajte kako transport može pridonijeti otpadu i neučinkovitosti. Otkrijte metode za poboljšanje performansi transporta i smanjenje otpada na ovom području.

8. Povećavanje produktivnosti: Istražite tehnike za povećanje produktivnosti unutar sustava. Saznajte kako uklanjanje otpada igra ključnu ulogu u poboljšanju ukupne produktivnosti.

Sada se upišite u mršave sustave 1. dio: Eliminacija otpada i počnite stvarati učinkovitiji i produktivniji sustav!

Scroll to Top