Scrum Temeljni tečaj za Scrum Master i Agile Projects

“” ”

Temeljna načela Scruma za agilne projekte i Scrum Masters

Sve što trebate znati da biste započeli s Agile Scrum: tim, događaji, artefakti i koncepti za upravljanje agilnim projektima

[Update u studenom 2022. dodao je videozapis o očekivanju razine usluge i kako se koristi u upravljanju projektima na bazi Scrum. Dodao je videozapis o tome kako odrediti idealnu veličinu partije timu Scrum. Dodano je više videozapisa o Scrum ključnim mjernim podacima, koji se koriste za mjerenje performansi. Ovaj sveobuhvatni tečaj nudi duboko uranjanje u okvir Scrum za agilno upravljanje projektima. Naučit ćete Scrumove osnove, životni ciklus Scrum, kako organizirati Scrum tim i postaviti projekt i kako implementirati Scrum, od izdanja i sprintova do poslovne transformacije. Ovaj je tečaj dizajniran za sve koji su uključeni u isporuku proizvoda pomoću Scrum Framework -a. Posebno je korisno za one koji su odgovorni za dobivanje maksimalnog Scruma, uključujući Scrum Masters, menadžere i članove tima Scrum. Upisivanjem na tečaj imat ćete doživotni pristup svim sadržajima, uključujući upitnike, praktične vježbe i individualnu podršku za sva pitanja koja se mogu pojaviti. Osim toga, imat ćete mir s 30 -dnevnim jamstvom povrata. Ne propustite priliku da proširite svoje znanje o temeljima Scruma! Više od 125.000 studenata do sada se upisalo na ovaj tečaj i podijelilo je sjajne procjene na tečaju:

★★★ Lute “Vrlo jasno objašnjenje, stvarno sam zahvalan, znao sam za Scrum, ali ne s detaljnim znanjem, učitelj je poznat u svom području. Molim vas nastavite ovako.” – Emma Johnson

★★★★★ Att. “Sjajan tečaj. Bio je to sjajan pregled i naučio sam neke nove stvari iz drugačije perspektive. Instruktor je vrlo temeljit i bavi se i mnogim dodatnim stvarima.” – Michael Thompson

★★★★★ ATT od vrlo zanimljivih predavanja, nema problema s naglaskom, prezentacija je u cjelini dobra. Hvala na održavanju kvalitetnih predavanja. ” – Sarah Wilson

★★★★★ “To je vrlo dobar objašnjeni tečaj za početnike. Jako sam sretan što to radim.” – John Davis

Ne postoje preduvjeti za pokretanje ovog tečaja Scrum Fundamentals. Evo nekoliko čestih pitanja o Scrumu prije nego što započnete:

Što je Scrum?

Scrum je okvir u kojem ljudi mogu rješavati složene prilagodljive probleme dok isporučuju proizvode maksimalne i kreativne vrijednosti. Scrum sam je jednostavan okvir za učinkovitu suradnju u timskim proizvodima. Definicija Scruma sastoji se od radova, događaja, artefakata i pravila koja ih ujedinjuju. Scrum definira tri rada: vlasnik proizvoda, master Scrum i član razvojnog tima. Scrum je:
– Svjetlo
– Jednostavno za razumijevanje
– Teško za savladavanje

Koja je razlika između razvoja Scruma i Agile?
Agilni razvoj je softverska metodologija, dok je Scrum jedan od procesnih okvira koji slijedi Agile. Scrum se preporučuje timovima s iskusnim članovima, jer okvir zahtijeva i veliku suradnju i samoorganizaciju. Ako se Scrum pravila ne slijede strogo, projekt može dovesti do neuspjeha. Stoga je potrebno imati odgovarajuće razumijevanje koncepata Scrum u cijelom timu.

Zašto nam treba Scrum?

Ne treba ti “njegov, da tako kažem. Ali da biste uspjeli u izgradnji proizvoda i usluga koji stvaraju vrijednost za vaše kupce i vaše poslovanje u stalno promjenjivim okolnostima, potreban vam je način za upravljanje rizicima, optimizaciju vrijednosti i pregledavanje složenosti rada i okoline. Scrum pruža okvir za to.

Kada trebam odabrati Scrum?
Scrum je najprikladniji za projekte s neizvjesnim detaljima i specifikacijama, s visokim rizikom promjene u okolini, gdje postoji potreba za praćenjem vrijednosti zadataka dovršenih s vremenom i gdje timovima trebaju autonomiju i kreativnost da bi dali najbolje rezultate. S Scrumom će vaš tim:
– brže isporučite glavnu vrijednost
– Imajte veće šanse za ispunjavanje roka
– Stvorite proizvod za manje
– Budite motiviraniji
– surađivati ​​bolje
– budite inovativniji i pažljivije slušajte zahtjeve kupaca

Kada ne bih trebao odabrati Scrum?
Scrum aplikacija može biti komplicirana u velikim timovima ili onima koji su vrlo vezani za tradicionalni proces. Niti će to biti prikladno za one koji očekuju brzu i svjetlu za bolje rezultate. Inače, samo imate odlučnost i spremnost da usvojite postupak i prilagodite ga svojim potrebama.

Scrum Master je naslov posla ili uloga koju igra netko s postojećim naslovom zaposlenja?
Scrum Master je uloga koju igra netko s naslovom posla. Normalna praksa je da osoba koja igra ulogu voditelja projekata također igra ulogu Scrum Master -a.

Isti pojedinac može igrati uloge vlasnika proizvoda i Scrum Master -a?
Ne, jer je imovina drugačija. Uloga vlasnika proizvoda i Scrum Master -a međusobno se isključuju. Vlasnik proizvoda brine se o zaostatku proizvoda, prioritetima korisničkih priča i validaciji prirasta funkcionalnih proizvoda s korisničkim pričama dodijeljenim Sprintu.

Kako Scrum može raditi za istraživačke projekte?
Scrum se može primijeniti na bilo koji projekt gdje je cilj maksimizirati vrijednost nečega (“proizvoda”) i stoga zahtijeva kratke cikluse povratnih informacija da bi vladali što je stvarno isporučeno i vrijedno je. Istraživanje se dobro uklapa u ovu kategoriju, jer, po definiciji, radi se o učenju nečega kako bi se postigla šira svrha.

Što je s Scrum Professional Certification?

Postoji nekoliko dostupnih Scrum profesionalnih certifikata, uključujući Professional Scrum Master ™, Professional Scrum Products vlasnika ™, Professional Scrum Developer ™, Scrum Professional, Professional Scrum ™ s Kanban, Professional Agile Leadership ™ i Professional Scrum ™ s korisničkim iskustvom. Ove evaluacije pokrivaju razna područja koja se odnose na znanje o Scrumu i uporabu u stvarnom svijetu. Prolazak kroz ove pouzdane i dosljedne procjene vrlo se smatra istinitom certifikacijom industrije od strane pojedinaca, organizacija i sektorskih udruženja. Službenu web stranicu Scrum možete posjetiti za više detalja.

Počnimo. Vidimo se unutar tečaja!

Scroll to Top