Tečaj agilne metodologije za menadžere projektnih rizika

“” ”

Agilna metodologija za upravitelje rizika projekta

Potpuni tečaj za upravljanje projektima i upravljanje rizikom za profesionalce projekta

Agilna metodologija za tradicionalne menadžere projektnih rizika uključuje dva objavljena tečaja bestselera: Agilni program obuke certifikata i tečaj upravljanja rizikom za profesionalce projekta. Agilni program obuke certifikata uključuje zbirku od osam tečajeva usklađenih s ciljevima Agile certifikata koji su razvili Institute Project Management Institute® i certificirani ciljevi učenja Scrumastera.

Odjeljak I – Osnove agilnog upravljanja projektima

Prvi dio tečaja usredotočit će se na razumijevanje karakteristika agilnog upravljanja projektima i njegovu važnost. Također će se pozabaviti razlikama između primarnih i sekundarnih agilnih vrijednosti i načina na koji se mogu primijeniti na njihov rad. Pored toga, naučit ćete o agilnim principima, definiranim i empirijskim metodologijama i usporedbi između agilnog ograničenja trokuta i tradicionalnog upravljanja projektima.

Odjeljak 2 – Usvajanje agilnog pristupa

Ovaj se odjeljak bavi zabludom da je usvajanje agilnog pristupa odluka sve ili ništa. Pruža smjernice o tome kako poduzeti korake ka prihvaćanju agilnog pristupa upravljanju projektima onima koji trenutno koriste tradicionalnu metodologiju. Tečaj govori o uobičajenim mitovima i zabludama o agilnim razvoju pristupa, čimbenicima koji se trebaju razmotriti odlučivanjem usvojiti agilne prakse i opće agilne prakse koje bi tvrtka možda htjela usvojiti.

Odjeljak 3 – Proces razvoja Scruma

Scrum, jedna od najpopularnijih agilnih metodologija, istražuje se u ovom odjeljku. Bavi se glavnim praksama Scruma i opisuje funkcije i odgovornosti članova tima Scrum. Tečaj također naglašava važnost dobre komunikacije i uloge dionika projekta. Proces razvoja Scruma podijeljen je u tri glavne faze: prije igre, igre i nakon igre, usredotočujući se na aktivnosti i alate koji se koriste tijekom faze igre.

Odjeljak 4 – Pokretanje prikupljanja projekta i zahtjeva

Ovaj odjeljak istražuje agilni pristup planiranju i zadacima, posebno pokretanje planiranja. Ističe važnost uspostavljanja prikaza proizvoda i provođenja prikupljanja i analize zahtjeva. Tečaj također pruža upute i prakse za razvoj korisničkih priča, popularnu metodu za definiranje zahtjeva ili značajki usmjerenih na kupca.

Odjeljak 5 – Planiranje i nadzor iteracije

Tečaj se usredotočuje na planiranje i izvršavanje iteracija projekata ili sprintova. Obraća se stvaranju zaostatka iteracije i istražuje kako stvoriti raspored i koristiti načela međuspremnika. Tečaj također sadrži alate i ključne metode koje koriste Agile timovi za praćenje i izvještavanje o napretku projekta.

Odjeljak 6 – Vodeći agilni tim

Ovaj odjeljak naglašava važnost dobrog tima i kvalitetnog vodstva u agilnom razvoju. Istražite jedinstvene vještine i funkcije agilnog voditelja projekta i karakteristike tima u cjelini. Tečaj pruža smjernice o tome kako tradicionalni menadžeri projekata mogu usvojiti novi način razmišljanja kako bi napredovali u agilnom okruženju i preuzeli ulogu trenera, vođe i voditelja.

Odjeljak 7 – Upravljanje angažmanom dionika

Angažiranje, suradnja i komunikacija dionika ključni su u agilnim projektima planiranja i razvoja. U ovom se odjeljku govori o ulozi dionika i kako bi agilni vođa projekta trebao potaknuti aktivnu uključenost kako bi se osiguralo jasno razumijevanje projektnih zahtjeva i očekivanja dionika. Tečaj se također bavi tehnikama razmjene znanja i potiče sudjelovanje u ciklusu povratnih informacija i donošenju odluka.

Odjeljak 8 – Vrijednost i kvaliteta u agilnim projektima

Ovaj se odjeljak bavi agilnim tehnikama i praksama za postizanje vrijednosti i kvalitete proizvoda. Uključuje agilne prakse dokumentacije, vrste ugovora koji su prikladni za agilno okruženje, agilno upravljanje rizikom i agilno upravljanje vrijednošću. Tečaj se također bavi čimbenicima koji utječu na kvalitetu proizvoda i uključivanje kontinuiranih testova kao prakse za poboljšanje i provjeru vrijednosti kupca.

Upravljanje rizikom za profesionalce projekta

Ovaj tečaj upravljanja rizikom osmišljen je tako da ispuni zahtjeve profesionalaca u projektu i one zainteresirane za testove PMI certifikata. Usredotočuje se na razvoj vještina kroz materijale prakse koji pokrivaju alate i tehnike upravljanja rizikom, dokumente za upravljanje rizikom i odgovor na rizik.

Tečaj uključuje više od 7 sati materijala za upravljanje video upravljanjem, upravljanje rizikom, planiranje upravljanja rizikom, identifikaciju rizika, kvalitativnu i kvantitativnu analizu rizika, planiranje odgovora na rizik i kontrolu rizika. Svako video predavanje slijedi praktična aktivnost i upitnik za jačanje znanja o upravljanju rizikom i njegovim alatima i tehnikama.

Instruktor ovog tečaja je Sorin, trener i voditelj projekta s više od 10 godina iskustva. Tečaj je usklađen s ciljevima ispita za praktičare Agile certifikata i certificiranih ciljeva učenja Scrummastera.

Popunjavanjem ovog tečaja dobit ćete sveobuhvatno razumijevanje agilnog upravljanja projektima, upravljanja rizikom i vještina potrebnih za učinkovito sudjelovanje u agilnim projektima. Također ćete biti kvalificirani za traženje potrebnih PDU -a za PMI testove certifikacije i održavanje vašeg PMI certifikata.

Hvala vam što ste razmotrili ovaj tečaj! Kliknite gumb “Napravite ovaj tečaj” da biste započeli. Vidimo se unutra!

Scroll to Top