Tečaj upravljanja dionicima za menadžere projekata

Upravljanje dionicima za menadžere projekata

Učinkoviti alati za početak projekta: Analiza i angažman dionika, Plan komunikacije, Projektno pismo

Upravljanje projektima je izazovna profesija, prepuna rizika i nesigurnosti. Zamislite da se ukrcavate na putovanje automobilom, znajući da imate samo 33% šanse da se sigurno dobijete. Nažalost, to je stvarnost za većinu projekata. Međutim, uspješni menadžeri projekata razumiju da je upravljanje dionicima ključ za povećanje šansi za uspjeh. Ulaganje u praktični pristup upravljanju dionicima može vas dovesti do grupe elitnih menadžera projekata. To će vam ne samo osobno imati koristi, već ćete imati i pozitivan utjecaj na vaš tim, tvrtku i kupce.

Ovaj se tečaj usredotočuje na fazu inicijacije projekta, od pripisivanja voditelja projekta do potpisivanja projektnog pisma. Ova se faza često podcjenjuje, ali predstavlja najveću priliku za uspostavljanje solidne osnove za uspjeh. Tijekom cijelog tečaja naučit ćete kako izgraditi povjerljivi odnos sa svojim sponzorom, pregovarati o pametnim ciljevima, ostvariti sveobuhvatnu analizu dionika i stvoriti plan komunikacije u projektu. Pored toga, razvit ćete pismo iz realističnog i održivog projekta, dobivajući podršku i odobrenje vašeg sponzora.

Ovaj je tečaj vrlo praktičan, pružajući stvarne primjere i modele za primjenu alata na vlastite projekte. Koristeći ove alate u praksi, povećat ćete svoju sposobnost igranja uloge voditelja projekata. Tečaj se temelji na uspješnom programu obuke koji sam razvio za jednog od svojih procijenjenih kupaca, programu koji se odupirao vremenskom testu više od 15 godina. Uvjeren sam da se završavanjem ovog tečaja i primjenom vaših alata možete pridružiti grupi uspješnih voditelja projekata. Postanite uspješni voditelj projekta!

Što ćete naučiti

– uspostaviti povjerljivi odnos sa svojim glavnim dionikom: Sponzor
– Pregovarajte o ciljevima projekta projekta sa sponzorom
– Izvršite sveobuhvatnu analizu dionika
– Razviti sveobuhvatni plan komunikacije projekta
– Stvorite pismo iz realnog i održivog projekta

Scroll to Top