labas

labas-labas

Značenje riječi

Labas Labas filipinski je izraz koji znači “hodanje s jedne na stranu” ili “lutanje bez cilja”. To je neformalni izraz koji se koristi za opisivanje osobe koja se stalno kreće ili nema određeno odredište.

Podrijetlo riječi

Riječ “labas-labas” potječe s Filipina, gdje se široko koristi na filipinskom jeziku. To je kolokvijalni izraz koji je postao popularan među izvornim govornicima.

ADVERBS RIJEČA

Prilozi koji se odnose na riječ “labas” mogu uključivati ​​”neprestano”, “neprestano” i “bez cilja”. Ovi prilozi opisuju djelovanje hodanja s jedne na drugu stranu bez određenog cilja.

Konjunkcije riječi

Ne postoje određene konjunkcije povezane s riječi “labas-labas”. Kako je to neformalni izraz, obično se ne koristi u kontekstima koji zahtijevaju uporabu veznika.

Sinonimi riječi

Neki sinonimi riječi “labas-labas” mogu uključivati ​​”lutanje”, “hodanje”, “hodanje bez ciljanog” i “roaming”. Ovi pojmovi imaju slično značenje i mogu se koristiti kao zamjene u različitim kontekstima.

Definicije riječi

  1. Hodanje s jedne na drugu stranu bez smjera;
  2. Lutati bez određenog odredišta;
  3. Hodanje bez definiranog cilja.

Izrazi koje riječ primjenjuje

1. Bio je labas u gradu, ne znajući kamo ići.

2. Nakon što je završila posao, svidjelo joj se Labas Labas kroz park.

3. Pas je bio Labas Labas pored dvorišta, istražujući svaki kutak.

Primjeri riječi u tekstu

napustio je kuću i započeo Labas-Labas kroz gradske ulice grada. Njegovi su koraci bili brzi i neslužbeni, kao da su izgubljeni u vlastitim mislima. Ljudi oko njih bili su mu znatiželjni, pitajući se kamo ide. Ali nije imao na umu odredište, samo je želio uživati ​​u trenutku labasa.

RHIMES s riječju

Riječi koje se rimuju s “labas labas”: kartice, kabas, rabas, sabas, tabas.

Anagrami s riječju

nisu pronađeni anagrami s riječju “labas-labas”.

Scroll to Top